ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ

Βγάλε έξω αργά αυτή την αγάπη που σε πονάει όταν ανασαίνεις Κούνησέ την λίγο μέχρι να ξυπνήσει. Πλύν’την με προσοχή, ώστε να μη μείνει ούτε η παραμικρή βρωμιά. Καθαρή κι ευωδιαστή, δίπλωσέ την τόσες φορές όσες είναι αρκετές για να αποκτήσει το μέγεθος του νυχιού του μεγάλου δάκτυλου του δεξιού ποδιού. Περίμενε μέχρι να περάσει κάποιο μυρμήγκι, να είσαι ευγενής και γενναιόδωρος και φόρτωσε σ’αυτό το βαρύ φορτίο. Θα το μεταφέρει σε μέρος ασφαλές, σε κάποια βαθιά σπηλιά. Αφού το κάνεις αυτό πηγαινε να γεμίσεις για χιλιοστή φορά την πίπα σου με καπνό μπροστά στη θάλασσα της ανατολής. Η λησμονιά θα φτάσει παράλληλα με το τέλος του καπνού και το πλησίασμα της θάλασσας σε σένα. Αν θες να ξαναβρείς αυτήν την αγάπη που τώρα ξεχνάς, φτάνει να γράψεις μια μακρόσυρτη επιστολή μιλώντας για ταξίδια άγνωστα, για λερναίες ύδρες, για ανεμόμυλους, για γραφεία και γι’ άλλα τέρατα το ίδιο τρομακτικά. Στην επιστροφή σου απ’το ξενοδοχείο θα ξαναβρείς την αγάπη σου ίδια κι όμοια όπως την έστειλες, ίσως με λίγο αστερόσκονη κι όνειρο στο εξώφυλλο.

Ήσουνα καλό ρομπότ σήμερα;
Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν τότε που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα.

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Το στημενο πανηγυρι των ολυμπιακων αγωνων!

Παλι εγιναν επεισοδεια στον δρομο της ολυμπιακης φλογας στον δρομο της προς την κινα.Στη γαλλια.Και ηρθε η ωρα να μπουμε στο ζουμι.Γιατι εδωσαν στην κινα τους ολυμπιακους αγωνες;
Πριν απαντησουμε στην ερωτηση πρεπει να πουμε κατι. ΤΟ "ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ! Δεν ειναι κομμουνισμος .Ο "μεσος "κινεζος πολιτης δεν εχει τα βασικα πραγματα για να ζησει , ολα τα γεγονοτα που λαμβανουν χωρα και ειναι κατα της φασιστικης αυτης "κυβερνησης" αποκρυπτονται αρα υπαρχει και φιμωση της ελευθεροτυπιας και της ελευθερης εκφρασης,οποιος παει κοντρα με το εκει συστημα βασανιζεται ,τρωει ενα τουλουμι ξυλο και αν ειναι τυχερος μπορει και να ζησει.
Δεν τα ηξεραν αυτα και αλλα πολλα που συμβαινουν εκει ,τα πιονια που θελουν να λεγονται ολυμπιακη επιτροπη η οπως διαολο λεγονται;
ΝΑΙ ειναι η απαντηση.
Δεν το ηξεραν αυτο οι χωρες που λαμβανουν μερος σε αυτο το πανηγυρι;
ΝΑΙ ειναι η απαντηση
Και γιατι τοτε οι πρωτοι επετρεψαν να γινουν ολυμπιακοι αγωνες εκει και οι αλλοι το κανουν τουμπεκι ψιλοκομμενο;
Τα λεφτα ειναι η απαντηση ,κυριοι!
Ο πληθησμος της κινας ειναι τρομακτικα μεγαλος ωστοσο η αγοραστικη τους δυναμη σαν κινεζικος λαος εχει παει περιπατο , το αγοραστικο ομως κοινο ειναι υπερογκο.
Παρε λοιπον τον πρωτο λογο που αποφασιτικε να γινουν οι ολ. αγωνες εκει! Η προωθηση προιοντων απο αμερικανικες , αγγλικες , γερμανικες κ.α. εταιριες.Ειναι μια αφορμη δηλαδη να ξεκινησει το παρε-δωσε επισημα πια μεταξυ των 4αρων απο τους 7 νταβαδων ετουτου του ματαιου κοσμου.
Παμε και σε αλλον ενα βασικο λογο αναθεσης των ολ.αγωνων εκει.
Υπερκαταναλωση.Αυτος ο ορος πολυ προσφατα εχει μπει στην ζωη της μισης γης.Η αμερικανοι το ζουν με υπερβολικοτερο του υπερβολικου τροπο ενω οι ευρωπαιοι εχουν αρχησει .Στην υπερκαταναλωση ολων μας βασιζονται λοιπον και αυτοι και ζητανε την μεγαλυτερη παραγωγη του οποιου προιοντος ,με το μικροτερο δυνατο κοστος.Και που ειναι τα πιο φτηνα εργατικα χερια ; 1 αφρικη 2 κινα 3... .Να λοιπον ποιος δουρειος ιππος θα χρησιμοποιηθει για να εισχωρισουν νομιμα σε αυτην την χωρα με αυτον τον απαραδεκτο τροπο παραγωγης προιοντων και γενικοτερου χειρισμου των εργατων .
Μην ξεχναμε οτι και οι απαιτησεις των εκει αρχων ,σε οτι εχει να κανει σχεση με το χτισημο των εργαστασιων των τυχων προλιπτικων μετρων που θα πρεπει να παρθουν για τους εργαζομενους και για το περιβαλον, ειναι μηδενικες .Ετσι θα ερθει η κοκα κολα εδω με ενα κοστος παραγωγης προιοντος 3,5 λεπτα(μπορει και λιγοτερο) που σε καθε αλλη περιπτωση θα ηταν 7 με 10 λεπτα.
Οχι οτι δεν γινεται αυτο εκει απο πριν απλα αυτην τη στηγμη απλα θα επισημοποιηθει.
Ετσι θα εισχωρησει βαθεια η ευρωπη και η αμερικη στην αναδυομενη κινεζικη (χρηματιστηριακη) αγορα.
Οι λογοι ειναι πολλοι και μονο οικονομικοι ,αμεσα και σφυκτα συνδεδεμενοι.
Παμε λοιπον να δουμε πως μπορουμε να σταματισουμε εμεις οι ευρωπαιοι και οι αμερικανοι (δεν συζηταμε για κινεζους) "απλοι" πολιτες αυτη τη συχαμενη κατασταση που ισως η ολη μας αντιδραση να μας βγει και σε καλο.
Μοικοταζ και αρνηση λεγεται αυτο το κολπο.|Εχω γραψει ξανα οτι αν σταματησεις να καταλανωνεις εσυ (σε μια αγορα που υποθετω οτι εισαι 1000000 εσυ) αγγουρια , τι θα κανει αυτος που παραγει αγγουρια; Στον πατο του θα τα βαλει!|
Σε τι ?,θα μου πεις.Ξερω γω? θα σου απαντησω... Μπορεις να καταναλωνεις λιγοτερο , μπορεις να αγοραζεις μονο η κατα βαση ελληνικα προιοντα , να μαθεις ,να δεις , να ψαξεις τι ειναι το ενα και τι το αλλο...
Και ολα αυτα για να μην λουστεις , εσυ ,εγω , ο καθε ανθρωπος αυτα που λουζονται τωρα οι κινεζοι.Γιατι αν οι νταβαντζιδες μπορουσαν ολους , μα ολους οσους δεν εχουμε οικονομικη δυνατοτητα οπως αυτοι θα μας ειχαν πηδηξει απο καθε μπαντα και με ολο το καμα σουτρα περισσοτερο απο οτι εχουν ηδη κανει .Δεν θα μιλαγαμε ελευθερα ,δεν θα πηγεναμε τρεις παρεα ,θα ειχαμε στρατωτικο νομο , θα ζουσαμε για να καταναλωνουμε και να δουλευουμε που ηδη το κανουμε μεχρι ενος σημειου!
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ?
ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟΥ!

2 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

Την καλησπερα μου.
Σημερα ανακάλυψα το blog σου.
Τρομερη η φωτο με τους κυκλους της Ολυμπιαδας!!!

Μαρινα
:-)

Ektakto Peristatiko είπε...

Ναι ειναι παρα πολυ καλη , την βρηκα καθως κοιταζα φωτο στο γκουγκλ.
Καλησπερα σου Μαρινα