ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ

Βγάλε έξω αργά αυτή την αγάπη που σε πονάει όταν ανασαίνεις Κούνησέ την λίγο μέχρι να ξυπνήσει. Πλύν’την με προσοχή, ώστε να μη μείνει ούτε η παραμικρή βρωμιά. Καθαρή κι ευωδιαστή, δίπλωσέ την τόσες φορές όσες είναι αρκετές για να αποκτήσει το μέγεθος του νυχιού του μεγάλου δάκτυλου του δεξιού ποδιού. Περίμενε μέχρι να περάσει κάποιο μυρμήγκι, να είσαι ευγενής και γενναιόδωρος και φόρτωσε σ’αυτό το βαρύ φορτίο. Θα το μεταφέρει σε μέρος ασφαλές, σε κάποια βαθιά σπηλιά. Αφού το κάνεις αυτό πηγαινε να γεμίσεις για χιλιοστή φορά την πίπα σου με καπνό μπροστά στη θάλασσα της ανατολής. Η λησμονιά θα φτάσει παράλληλα με το τέλος του καπνού και το πλησίασμα της θάλασσας σε σένα. Αν θες να ξαναβρείς αυτήν την αγάπη που τώρα ξεχνάς, φτάνει να γράψεις μια μακρόσυρτη επιστολή μιλώντας για ταξίδια άγνωστα, για λερναίες ύδρες, για ανεμόμυλους, για γραφεία και γι’ άλλα τέρατα το ίδιο τρομακτικά. Στην επιστροφή σου απ’το ξενοδοχείο θα ξαναβρείς την αγάπη σου ίδια κι όμοια όπως την έστειλες, ίσως με λίγο αστερόσκονη κι όνειρο στο εξώφυλλο.

Ήσουνα καλό ρομπότ σήμερα;
Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν τότε που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ψαχνοντας τις πολιτικες μου πεποιθησεις (Μερος 5)

Για το καπιταλισμο τι να πει κανεις;
Καπιταλισμος σημαινει κεφαλαιοκρατεια.Η κινηση του χρηματος σαν ροη εχει την ταση να πηγαινει στο χρημα.Και οχι απο μονο του.Ιδεολογια δεν υπαρχει.Αν υπηρχε θα ειχε καταργηθει αφου ειναι περα για περα αδικο.
Εχει την ιδιοτητα του χαμελεοντα , προσαρμοζεται σε ολα τα πολιτικα συστηματα ανεξαρτητως χρωματος και ειδους.Το ζουμε τωρα.
Ο νομος του ισχυρου, ο νομος της ζουγκλας και απορω που πολλες φορες φοβαμαι τον αναρχισμο ,αφου ο καπιταλισμος ειναι κακος, ποσο χειροτερη να ΄ναι η αναρχεια και η πληρης απεξαρτηση απο την εξουσια;
Ολες οι ελενκτικες , δικαστηκες βουλευτικες , δημοσιογραφικες καρεκλες ειναι διαπλεκομενες και εχουν καταφερει ακομα και σε μας να κανουν ενεσεις διαφθορας.Τα λεφτα καταργουν τα παντα ακομα και τις αξιες.Εγω , με ορους τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου δικα μου δεν δεχομαι να συζητησω.
Δουλευε σου λεει 50 ωρες και θα πληρωθεις μονο το 1/3 ισως και το 1/5 αυτου που παραγεις σαν μοναδα στην οποια εργασια και επιχειρηση. Και που θα βρεις τα υπολοιπα για να ζησεις ρωτας... απαντανε οτι ετσι ειναι το συστημα.
Ειδηκευση, σπουδες ,τσιμεντενια κλουβια ,αποξενωση ,στρατος, γραφειο, ναρκωτικα καταναλωτικα αγαθα, μερσεντες ,πορσε εξ' υποτηθεμενης πλασματικης αναγκης εν ειδη δολωματος.Την αναγκη για παιδεια ,πολιτισμο, χαρα ρε αδερφε δεν την σκευτομαστε καν(καν).Ειμαστε δουλοι ενος συστηματος που δεν επιλεξαμε μα ανεχομαστε και αποδεχομαστε χωρις τσιμουδια.
Αν θελετε πειτε με γραφικο μα δεν νομιζω η απαιτηση και θεληση μου να αλλαξουν τα πραγματα να ειναι παραλογη...
Χωρις συζητηση απορρ. και αυτο το συστημα γιατι δεν νομιζω οτι υπαρχει σε αυτο ιχνος δικαιου.

3 σχόλια:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Δυστηχώς ο καπιταλισμός κυριαρχεί στις μέρες μας και δυστυχώς αυτό το τέρας ολοένα και γιγαντώνεται..

BUTTERFLY είπε...

Τη ζωη μας περιγραφεις και μαλιστα με τον καλυτερο τροπο!
Μαζι σου!

Roadartist είπε...

"Ειμαστε δουλοι ενος συστηματος που δεν επιλεξαμε μα ανεχομαστε και αποδεχομαστε χωρις τσιμουδια."
Aκριβώς!