ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ

Βγάλε έξω αργά αυτή την αγάπη που σε πονάει όταν ανασαίνεις Κούνησέ την λίγο μέχρι να ξυπνήσει. Πλύν’την με προσοχή, ώστε να μη μείνει ούτε η παραμικρή βρωμιά. Καθαρή κι ευωδιαστή, δίπλωσέ την τόσες φορές όσες είναι αρκετές για να αποκτήσει το μέγεθος του νυχιού του μεγάλου δάκτυλου του δεξιού ποδιού. Περίμενε μέχρι να περάσει κάποιο μυρμήγκι, να είσαι ευγενής και γενναιόδωρος και φόρτωσε σ’αυτό το βαρύ φορτίο. Θα το μεταφέρει σε μέρος ασφαλές, σε κάποια βαθιά σπηλιά. Αφού το κάνεις αυτό πηγαινε να γεμίσεις για χιλιοστή φορά την πίπα σου με καπνό μπροστά στη θάλασσα της ανατολής. Η λησμονιά θα φτάσει παράλληλα με το τέλος του καπνού και το πλησίασμα της θάλασσας σε σένα. Αν θες να ξαναβρείς αυτήν την αγάπη που τώρα ξεχνάς, φτάνει να γράψεις μια μακρόσυρτη επιστολή μιλώντας για ταξίδια άγνωστα, για λερναίες ύδρες, για ανεμόμυλους, για γραφεία και γι’ άλλα τέρατα το ίδιο τρομακτικά. Στην επιστροφή σου απ’το ξενοδοχείο θα ξαναβρείς την αγάπη σου ίδια κι όμοια όπως την έστειλες, ίσως με λίγο αστερόσκονη κι όνειρο στο εξώφυλλο.

Ήσουνα καλό ρομπότ σήμερα;
Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν τότε που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Αρθρωση πραξης

Το « όλα θα πάνε καλά » είναι μια φράση .

Ας κάνουμε λοιπόν μια σύνοψη .
Πριν από κάποια χρόνια μας κυβερνούσε ένα πρωθυπουργός που μας έκανε του ς ολυμπιακούς αγώνες . Υπέρ κοστολογημένους με υπερκοστολογημενα έργα αμφιβόλου χρησιμότητας .Επί ημερών του βέβαια έγινε και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με μετοχές φούσκες και τα λοιπά . Σε αυτό φέρει την ευθύνη και βλαχοτζογαδορος που με δέκα σακιά αγγούρια ήθελε να βγάλει 500 και στο τέλος του μπήκαν να μην πω που . καταλαβαινόμαστε νομίζω . Ευχαρίστησε επίσης τους αμερικανούς δημόσια . Συμφώνησε και αυτός και η προεδραρα ο ΓΑΠ να βομβαρδιστεί η Σερβία .Αν βάλεις τα δομημένα ομόλογα και την Ακρόπολης Χρηματιστηριακή με τις επενδύσεις στα αποθεματικά των ταμείων είσαι κομπλέ .
Α ναι το ξέχασα , παρέδωσαν τον οτσαλαν στους τούρκους … βεβαίως είχαμε και ακόμη έναν δανεισμό από μια οφ σορ εταιρία την Αριάδνη μόνο 650 εκατομμυριάκια . Αγαπούσαν τόσο πολύ τον χριστουλη και τους αυτοδιορισμένους αντιπρόσωπους που τους κατάργησε τον φόρο των ναών (35%)
Κυκλοφορεί ελεύθερος και αυτός και οι υπεύθυνοι υπουργοί – υφυπουργοί – παρατρεχάμενοι .
Μέχρι πρόσφατα μας κυβερνούσε άλλος ένας ευτραφής πρωθυπουργός . Τι έκανε αυτός ? Κατ αρχήν μας απέγραψε . Και μέσω αυτής της απογράφης μπήκαμε αν θυμάστε στην επιτήρηση . Όμορφα . Συνεργάτης υπουργού έκανε προσλήψεις εκτός ασεπ … Πταίσμα θα μου πείτε . Υπομονή έχουμε και άλλα . Ο τότε υπουργός δημοσίας τάξης ( ο παγκοσμίως γνωστός και ως στρατηγός άνεμος )είχε πει ότι οι πακιστανοί απαγαγονται και ανακρίνονται μόνοι τους πράγμα που νομίζω έπρεπε να κάνει ο ίδιος στον εαυτό του . Πέσαμε από τα σύννεφα , εμείς τα προβατάκια , όταν μάθαμε ότι υπάρχει καρτέλ γάλακτος . Θυμάστε το προδικαστικό ? Θέλω να ναι ψιλή με ωραίο πάτο ? εγώ το θυμάμαι καλά .
Ήταν τόσο αστείος αυτός ο τύπος τόσο ανοργάνωτος τόσο εκτός τόπου που έγινε το σκάνδαλο των υποκλοπών όπου εκτός από το ότι παρακολουθούσαν αυτόν , τον ίδιο τον πρωθυπουργό είχαμε και μια «αυτοκτονία» . Σκοτεινή υπόθεση και αυτή θα μου πείτε .Είχαμε ακόμη και πολύ επιθετική ζαρντινιέρα όπου είχε το θράσος και έδειρε έναν φοιτητή και ενώ οι μπάτσοι προσπαθούσαν να την ηρεμίσουν ξέφυγαν κάνα δυο ψηλές στον ίδιο τον φοιτητή . Ουδείς παραιτηθ . Και λαδί και οι μπάτσοι . Μετά κάηκε η μισή Ελλάδα και ουδείς πήρε ευθύνη . Μπράβο . Και μετά από αυτό τους ξαναψήφισε ο σοφός λαός .
Άλλος ένας υπουργός απασχόλησε (*2) Μια φορά για παράνομη μεταφορά του γιου του από ένα πανεπιστήμιο σε άλλο και την επόμενη ο συνεργάτης του είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του χρηματιστήριου . Παραιτήθηκε εις διπλούν (*2) . Περίπου 300./000 ευρώ χάλασε ο πρώην υπουργός οικονομίας για προεκλογικό υλικό . Τα κωλόχαρτα με την φάτσα του που πετάτε στον δρόμο εννοώ .Το κουτούκι του μαγγινα « η ωραία Ινδία». 26.000 περίπου στρέμματα, του ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» παραχωρήθηκαν στην «Loyalward Ltd» για να παίζουν γκολφ και σκι επί πτωμάτων .
Ο γαμικουλας Ζαχο πέφτει από μπαλκόνι και σώζεται . Στην φυλακή μπαίνει η πρωταγωνίστρια του ντιβιντι που ομολογουμένως ήταν μπροστά από την εποχή της . Για λίγους μήνες και θα γινόταν σταρ . Ο ζαχο …. Άφαντος .
Ο υπουργός που είναι υπεύθυνος να μην υπάρχουν αυθαίρετα , έχει αυθαίρετο .Μην αγχώνεσαι αναγνώστη μου και μην βαριαναστενάζεις . Βαρέθηκες ? Σου έχω και άλλα που πιθανώς ξέχασες .
Ξεπούλησαν το μεγάλο λιμάνι της Ελλάδας στους «σωτήρες» κινέζους . Και παινεύονταν κιόλας οι αλήτες .
Ζήμενς . Ένα σκάνδαλο διακομματικό ….. Και οι δυο έπαιρναν λεφτά για να πάρει η μηζενς έργα . Χιλιοειπωμένα …. Λιγούρηδες …. Τηλεφωνικά κέντρα του γιου του οξαποδώ . Ξάδελφος του ίδιου του πρωθυπουργού έκανε βόλτες με το τζετ του και άλλος στο πασοκ μετέφερε βαλίτσες .Παρατηρείται επίσης νοθεία στην αναθεώρηση του συντάγματος από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος . Αντάλλασαν ερωτικά ραβασάκια τα πουλάκια μου . Για πάντα δικός … για πάντα δίκια σου …..
Σκάνδαλο ΟΣΕ και μαύρα βαγόνια .
Ένας τύπος με τρίχες στα αυτιά μας κουνούσε το δάχτυλο στην βουλή , Βου Βου Βου το καραβάκι , φεύγει και παίρνει την λατρεμένη μου απάτη .
Η «βατοπεδι χρηματιστηριακή» Ανταλλάσει λίμνη για οικόπεδα με το δημόσιο με την βοήθεια πολλών . Μεταξύ αυτών ο Ρουσόπουλος και ο βουλγαρακης . Ο οποίος είχε και οφ σορ εταιρείες . Βέβαια ξεχασιάρη μου . Η γυναίκα του ναι η γυναίκα του είχε αναλάβει να συντάξει συμβόλαια μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου.
Α ναι έδωσαν και χρήματα σε αυτούς που είχαν πραγματική ανάγκη , 28 δισεκατομμύρια ευρα στις άμοιρες τράπεζες .
Δολοφονήθηκε από έναν σκατανθρωπο (το λιγότερο) ο Αλέξης . Ένα δεκαπεντάχρονο παιδί . Και ελεύθεροι οι κτηνάνθρωποι .
Αισθάνθηκα πάρα πολύ ωραία όταν μου ξεπούλησαν ότι είχε μείνει από τον ΟΤΕ μέσω του του βγενοπουλου στην ντοιτσε τελεκομ . Πάρα πολύ όμορφα επίσης ένιωσα όταν έγινε η απαρχή για να μου γαμησουν την δημόσια παιδεία αναγνωρίζοντας τα κέντρα ελευθέρων σπουδών , χάριν ανταγωνισμού , ζώον , έτσι όπως αν θυμάσαι έγιναν και τα ιδιωτικά νοσοκομεία .
Α μετά έκλεισαν την βουλή και παραγραφήκανε τα σκάνδαλα .
Και έρχομαι στο τώρα .
Αποδεδείχθηκε ότι το πασοκ έπαιρνε λεφτά από την Ζήμενς για «προεκλογικές μπούρδες» με βαλίτσες κρυφούς λογαριασμούς και τέτοια σχετικά … Ο άνδρας υπουργού(πατριώτισσας μου ) αποδεικνύεται ότι ξεχάστηκε ο κακομοίρης και δεν πλήρωσε στην εφορία το ευτελές ποσό των 5 και κάτι εκατομμυρίων ευρώ . Όταν έμαθα για τον υπέροχο πρώην υπουργό που ήθελε να γίνει και πρωθυπουργός χάρηκα πολύ για την πρόοδο του . Που πάει διακοπές ο φίλος μας ? Σπίτια του η απάντηση . Μόλις 16 σπίτια είχε ο κακομοίρης και πέσαμε να τον φάμε . Ε ψιτ …. Και κάνεις μέσα . Τσουκατος και δέκα εκατομμυριάκια μάρκα . Ψιλά . Και αγνάντευε .
Μια καλή κυριούλα , που αγαπούσε πολύ τους συγχωριανούς της , κοίτα να δεις , τυχαίνει να είναι και βουλευτής . Ωχ τι συμφορά . Πρόλαβε και προσέλαβε παρακάμπτοντας διαδικασίες 36 ναι δες το και ολογράφως , ζωάκι μου , τριάντα έξι συγχωριανούς της στο μουσείο Πέλλας . Πέλλα ως Πέλλα , πελλα στους Πέλλα κάμπους .
Επειδή καταλαβαίνω βαρέθηκες , θα σου τραγουδήσω κάτι :
Ένα πρωινό ήρθε μια γρίπη ,
ήτανε κακή
αχ πόσο κακή
Ένα εμβόλιο , ήθελα να χα
Να κάνω πλούσια
Την φαρμακευτική .
Πόσο σε αγαπώ κανείς δεν ξέρει
Φάρμακο καλό
Να γιατρευτώ .


Τώρα ,
Ο αλήτης καλοδέχτηκε τους αρχιαπατεωνες χαρτογιακάδες του ΔΝΤ με έδρα το Ισραήλ της Αμερικής και ανέβασε τον πιο άδικο φόρο το ΦΠΑ ο καραγκιόζης , δυο φορές με συνολικό ποσοστό αύξησης 4%. Επίσης ο κύριος τιποτας με την βοήθεια των άλλων αλητών έκοψε συντάξεις χαμηλοσυνταξιούχων, ξεπούλησε και θα ξεπουλήσει λιμάνια οτε δεη ευδαπ οσε και ότι άλλο βρεθεί κρατικό και μας αφήνει ανυπεράσπιστους απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τις καλές προθέσεις του κεφαλαίου . Επίσης επί αυτού του γουρουνιού θα αυξηθεί η ανεργία , θα καταστρέψει δικαιώματα και κεκτημένα εδώ και πολλά χρόνια των απλών εργαζομένων κόβοντας παραδείγματος χάριν την διαιτησία . Η ακόμη χειρότερα θα την φέρει στα μέτρα των εργοδοτών . Θα μειωθεί το το ποσό των αποζημιώσεων και θα υπάρχει η ελαστική εργασία . Μας αναγκάζει να δουλεύουμε μέχρι τα 65 με μισθούς πείνας με μηδενικές αυξήσεις και όχι μόνο εμάς τους άνδρες μα και τις γυναίκες που όσο να ναι πρέπει να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση (αυτό δεν θα το αναλύσω τώρα ) . Επ ουδενί δεν πρόκειται να υπάρξει κεντρικός έλεγχος του κράτους για τις τιμές . Τι ? θα κάνουν κάτι καλό για τον πολίτη ?
Πουλημένα συνδικάτα και Έλληνες καταναλωτές ψηφοφόροι
Ας πτωχεύσουμε να πάμε στο καλό . Δεν πληρώνω ρε καραγκιόζη . Και ας μην έχω εγώ καλό μέλλον . Ας έχουν τα παιδία μας .

3 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Για αλλη μια φορα πολυ καλη αναλυση! Θα ηθελα πολυ να ακουσω τις λυσεις που εχεις σκεφτει οπως μου ανεφερες στην προηγουμενη αναρτηση! Που ξερεις, κατι μπορει να βγει...

Ανδρέας Δ. είπε...

Έεεεξω απ 'τα δόντια! Έεεεξω απ 'τα δόντια θα στο πω! (παλιά επιτυχία στην Πάνια). Έχεις πολύ καλή μνήμη φίλε μου και μας υπενθυμίζεις πράγματα που θέλουμε να ξεχάσουμε γιατί έχουμε να πάμε και διακοπές! ;-)
BUTTERFLY την προηγούμενη φορά εγώ σου είχα απαντήσει...
Δυστυχώς θα περιμένεις λιγάκι για να μάθεις τις λύσεις..! Δεν είναι καιρός ακόμα. Κάτσε να τελειώσουμε πρώτα τις ανέμελες διακοπές μας και από καλό Σεπτέμβρη που θα σφίξει το ζωνάρι θα τα πούμε πάλι.
Υ.Γ. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει τουλάχιστον να προσπαθεί για το καλύτερο. Έστω και θεωρητικά. Μου τη σπάει η αδράνεια. Ο καθένας ξέρει ποιες είναι οι λύσεις στο πρόβλημα. Κάποιοι έχουν και πολύ καλύτερες ιδέες από μένα. Το θέμα είναι όπως ξανά είπα, πόσο έτοιμοι είμαστε να τις δεχτούμε και να τις υλοποιήσουμε (έστω στο ελάχιστο).

BUTTERFLY είπε...

Εγω παντως εχω στερεψει απο ιδεες...ο,τι κι αν σκεφτομαι μου μοιαζει ουτοπικο...