Το λαθος
Εκει που σερφαρα στο ιντερνετ , ειδα ενα μλογκ το οποιο ειναι του Χαρίδημου Τσούκα οπου ειδα και το κειμενο του " η χωρα της κβαντομηχανικης απροσδιοριστιας " (αν πατησετε εδω πανω πατε κατ ευθειαν σε αυτο και καλο θα ηταν πριν διαβασετε τα δικα μου διαβαστε πρωτα αυτο ).Μπορω να πω οτι τα πηρα λιγο.Και για αυτο εγραψα το παρακατω κειμενο . Ειναι λιγακι επιθετικο μα νομιζω οτι εχω τροπους και δεν προσβαλω .Απλα το θεωρω αστοχο .Απευθνομαι σε τριτο προσωπο και οχι στον συγγραφεα .
“Πιστεύετε ότι είναι τόσο αφελείς οι κύριοι της ευρωπαϊκής ενώσεως ? Είναι δυνατόν να μην ξέρουν τι παίζει σε κάθε χώρα που είναι μέλος αυτής ? Και θα σας το αποδείξω αυτό που γράφω με παράδειγμα . Έχετε μια όμιλο επιχειρήσεων που πωλεί , αγοράζει και παράγει τελικως , οτιδήποτε . (επιχείρηση θεωρώ και την ευρωπαϊκή ένωση ,όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα). Αυτός ο όμιλος επιχειρήσεων λοιπόν που έχετε , κρίνετε ότι πάει καλά . Είναι κερδοφόρος . Αποφασίζετε λοιπόν κάποια στιγμή να συνεργαστείτε με μια ακόμη επιχείρηση , που πάλι δεν έχει σημασία τι παράγει , και να την εντάξετε στον όμιλο σας . Με όλες τις συνέπειες που διέπουν την κίνηση αυτή . Μιλάμε ουσιαστικά για μια συγχώνευση .
Αν δεν κοιτάξετε λοιπόν λεπτομερώς όλα τα οικονομικά και μη στοιχεια αυτής της επιχείρησης δεν θα είστε τουλάχιστον αφελής ;. Και δεν θα το κάνετε μόνο εσείς , θα προσλάβετε και μια ομάδα ανθρώπων να το κάνει , που ξέρει πως θα το κάνει .Αν δεν το κάνετε το μαγαζάκι θα πάει για φούντο , αφού αγοράζετε κάτι που δεν ξέρετε τι είναι . Η αν θέλετε καλύτερα το εντάσσετε . Τι κάνει λοιπόν τον συγγραφέα να πιστεύει ότι είναι τόσο βλήματα αυτοί οι τύποι που δεν έχουν μελετήσει οσο το δυνατόν πιο πολύ βήμα βήμα την εξέλιξη μεμονωμένα μιας χώρας . Το απρόβλεπτο πάντα υπάρχει σαν ενδεχόμενο μα δεν μπορώ να δεχτώ το γεγονός ότι ολοι πέφτουμε ομαδικά από τα σύννεφα . Και οι ιθύνοντες ( ο θεός να τους κάνει ) της Ευρώπης και οι κυβερνήσεις των –χωρών –μελών ( ο θεός να τις κάνει ) και εμείς σαν πολίτες ( ο θεός να μας κάνει ) έχουν εύθηνες . Όχι ισομερώς κατανεμημένες μα έχουν .
Περίμεναν δηλαδή εμάς με τα σουπερ στατιστικά μας στοιχειά για να βγάλουν συμπέρασμα ? Νομίζω πλάτειασα πάνω σε αυτό .
Τι άλλο εννοεί ο συγγραφεύς του κειμένου ότι η Ευρώπη με όλους του κουστουματους που την στηρίζουν και όλους αυτούς τους περιέργους το κεφάλαιο δηλαδή είναι μια αστείρευτη πηγή αλήθειας ? Αν το πιστεύει μπράβο του . Εγώ δεν πιστεύω κάτι τέτοιο . Σε αυτή την περίπτωση ισχύει η φράση «είπε ο ψεύτης τον ψεύτη ψεύτη >> Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει (τουλάχιστον στα μάτια των μιντια) η άλλη φράση που λέει « μεταξύ κατεργαεων ειλικρίνεια»
Τώρα τα αλλα που λέει περί εξαετίας και τέτοια νομίζω τα ακούμε βερεσέ . Απλά επιτάχυναν μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς το τίποτα .
Θα γράψω κάτι ακόμη που νομίζω καλύπτει όλα τα υπόλοιπα γραφόμενα του που νομίζω απλά απεικονίζουν την εικόνα καταστροφής λες και ήρθε από άλλον πλανήτη . Κατηγορεί τους βουλευτές για αδράνεια . Μάλιστα . Για ανοργανωσιά . Μάλιστα . Και εγώ έχω ως αντεπιχείρημα κάτι άλλο . Από πού βγαίνουν κύριε οι βουλευτές ? Από εμάς νομίζω . Κάποιος τους ψηφίζει, δηλαδή δεν πάνε μόνοι τους στο «ναο της δημοκρατίας» και λένε «καλώωωωωως με» Έχουν ακριβώς την ιδια νοοτροπία με τον υπόλοιπο λαό όπου και του εξέλεξε . Η ρίζα του κάκου δηλαδή για μένα είναι καθαρά η νοοτροπία . «Εγώ να μαι καλά» . Έτσι λέμε . Αν ήμασταν εμείς ευσυνείδητοι θα τους μετάγαμε έξω με τις κλοτσιές και θα τους κλείναμε στο γεντι κουλε . Η θα τους στέλναμε στο Ταμ Τουμ . Οπότε εμείς είμαστε το πρόβλημα . Εμείς δεν βγάζουμε τσιμουδιά όταν υπερκοστολογουν δημόσια έργα , εμείς δεν κάνουμε τίποτα όταν παίζουν αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο , εμείς ήμασταν περήφανοι όταν πνιγήκαμε στα χρέη κάνοντας ολυμπιακούς αγώνες (και αυτούς υπερκοστολογιμενους ) ενώ δεν είχαμε σχολεία κατάλληλα για μαθήματα και νοσοκομεία σε άθλια κατάσταση . Εμείς παίρνουμε φακελάκια εμείς λαδώνουμε και εμείς τα παίρνουμε . (Υπάρχουν και εξαιρέσεις )
Οπότε το θέμα δεν είναι να βρούμε έναν καλό πακέτο τύπων μαθηματικών –στατιστικών να μετράμε μιζέρια και να την δίνουμε στην Ευρώπη να χαίρεται . Εκτός αν αυτό αποκλειστικά απασχολεί τον συγγραφέα .
!
Το λάθος του συστήματος είμαστε εμείς
2 σχόλια:
Συμφωνώ απόλυτα με ό,τι λες για τη νοοτροπία. Όμως νομίζω ότι πολύ εύκολα αυτοπαγιδευόμαστε και θεωρούμε ότι εμείς δεν έχουμε ελληνική νοοτροπία. Εγώ, πχ, θέλω να φύγω από την Ελλάδα, ακριβώς επειδή δεν αντέχω την Ελληνική νοοτροπία. Αλλά πάντα αυτό δεν έκαναν οι Έλληνες; Δεν τριγυρνούσαν τον κόσμο προσπαθώντας να γλιτώσουν τα ζόρια; Μήπως είμαι φυγόπονη και όχι αγανακτησμένη; Τι σκέφτεσαι γι' αυτά;
Νομιζω οτι το ποσοστο των φυγοπονων ειναι παντου το ιδιο .Δεν ειναι μονο ελληνικη πατεντα . Εξ αλλου γιατι να μενεις σε μια χωρα που ενω καταβαλεις κοπο , εργασια και χρηματα στο κρατος τελικα , αυτο που δικαιουσαι να παρεις πισω απο αυτο , τελικα ειναι κατω των προσδοκιων που εχεις θεσει (Βλεπε παραδειγμα , οχι μοναδικο ,την σχεση μεταξυ εισφορως δημοσιας ασφαλισης - Νοσοσκομιων , με τοσα που εχουν παρει μεχρι και τζακουζι θα επερπε να εχουν , υπερλουξ). Αυτο που λες παντως ειναι πολυ ενδιαφερον και με προβληματισε .Αν θες γραψε κατι και αναλυσε το .
Δημοσίευση σχολίου