ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ

Βγάλε έξω αργά αυτή την αγάπη που σε πονάει όταν ανασαίνεις Κούνησέ την λίγο μέχρι να ξυπνήσει. Πλύν’την με προσοχή, ώστε να μη μείνει ούτε η παραμικρή βρωμιά. Καθαρή κι ευωδιαστή, δίπλωσέ την τόσες φορές όσες είναι αρκετές για να αποκτήσει το μέγεθος του νυχιού του μεγάλου δάκτυλου του δεξιού ποδιού. Περίμενε μέχρι να περάσει κάποιο μυρμήγκι, να είσαι ευγενής και γενναιόδωρος και φόρτωσε σ’αυτό το βαρύ φορτίο. Θα το μεταφέρει σε μέρος ασφαλές, σε κάποια βαθιά σπηλιά. Αφού το κάνεις αυτό πηγαινε να γεμίσεις για χιλιοστή φορά την πίπα σου με καπνό μπροστά στη θάλασσα της ανατολής. Η λησμονιά θα φτάσει παράλληλα με το τέλος του καπνού και το πλησίασμα της θάλασσας σε σένα. Αν θες να ξαναβρείς αυτήν την αγάπη που τώρα ξεχνάς, φτάνει να γράψεις μια μακρόσυρτη επιστολή μιλώντας για ταξίδια άγνωστα, για λερναίες ύδρες, για ανεμόμυλους, για γραφεία και γι’ άλλα τέρατα το ίδιο τρομακτικά. Στην επιστροφή σου απ’το ξενοδοχείο θα ξαναβρείς την αγάπη σου ίδια κι όμοια όπως την έστειλες, ίσως με λίγο αστερόσκονη κι όνειρο στο εξώφυλλο.

Ήσουνα καλό ρομπότ σήμερα;
Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν τότε που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ιερο προσκύνημα

Δια της πλαγίας οδού αντικατάσταση .
Με Μια ζαλάδα , περνάς σε έναν άλλο κόσμο , του πανέμορφου τίποτα . Τι και αν τα όνειρα μας υπόκεινται σε ανάγκες δουλοπρέπειας , τι και αν ο μόνος θεός μας είναι υλικός και συνήθως χάρτινος ακόμη και πλαστικός , εμείς εκεί τον χαβά μας . Μπορεί κάποιος να ζήσει με λιγότερα ? Μα για να ζήσει κάποιος με λιγότερα κάποιος θα περνάει με περισσότερα και ποιος το δέχεται αυτό ?
Θες να βγεις στον δρόμο , να εξεγερθείς . Όχι κανε υπομονή θα έρθουν και καλύτερες μέρες για μας τα ρομπότ . Αντι λοιπόν να αναρωτιέσαι που πήγαν τα λεφτά σου , καλύτερα να αναρωτηθείς που πήγε ο εαυτός σου .
Όπως είχα διαβάσει κάπου , θα ήταν μάλλον καλύτερος ο κόσμος αν όλοι γινόμασταν αυτό που θέλαμε να γίνουμε πριν γίνουμε αυτό είμαστε . Μα τι σου λέω τώρα . Εσύ για να χαρείς θες μια τηλεόραση , ένα μεγάλο σπίτι μια κούρσα πέντε μέτρα ένα αι φοουν ακριβά ρούχα και ρολόγια . Μα τελικά τι μένει . Ένα κενό . Ένα πανέμορφο τίποτα .
Η αγάπη είναι η απάντηση .Μα ξέχασα ποιο είναι το ερώτημα .

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Αφιερωμενο σε καθε θρησκεια