ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ

Βγάλε έξω αργά αυτή την αγάπη που σε πονάει όταν ανασαίνεις Κούνησέ την λίγο μέχρι να ξυπνήσει. Πλύν’την με προσοχή, ώστε να μη μείνει ούτε η παραμικρή βρωμιά. Καθαρή κι ευωδιαστή, δίπλωσέ την τόσες φορές όσες είναι αρκετές για να αποκτήσει το μέγεθος του νυχιού του μεγάλου δάκτυλου του δεξιού ποδιού. Περίμενε μέχρι να περάσει κάποιο μυρμήγκι, να είσαι ευγενής και γενναιόδωρος και φόρτωσε σ’αυτό το βαρύ φορτίο. Θα το μεταφέρει σε μέρος ασφαλές, σε κάποια βαθιά σπηλιά. Αφού το κάνεις αυτό πηγαινε να γεμίσεις για χιλιοστή φορά την πίπα σου με καπνό μπροστά στη θάλασσα της ανατολής. Η λησμονιά θα φτάσει παράλληλα με το τέλος του καπνού και το πλησίασμα της θάλασσας σε σένα. Αν θες να ξαναβρείς αυτήν την αγάπη που τώρα ξεχνάς, φτάνει να γράψεις μια μακρόσυρτη επιστολή μιλώντας για ταξίδια άγνωστα, για λερναίες ύδρες, για ανεμόμυλους, για γραφεία και γι’ άλλα τέρατα το ίδιο τρομακτικά. Στην επιστροφή σου απ’το ξενοδοχείο θα ξαναβρείς την αγάπη σου ίδια κι όμοια όπως την έστειλες, ίσως με λίγο αστερόσκονη κι όνειρο στο εξώφυλλο.

Ήσουνα καλό ρομπότ σήμερα;
Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν τότε που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Χαρρυ Κλυνν

επειδή είναι ένας απο τους κωμικούς ηθοποιούς που γουστάρω είπα να βάλω μερικά βιντεακια που βρήκα στο ίντερνετ , έτσι ώστε να είναι και κάπου μαζεμένα , οπότε και όπου θέλει κάποιος να τα δει να μπορεί χωρίς να ψάχνει και ιδιαίτερα . μιλάμε για μεγάλη μορφή με χιούμορ που σου τρυπάει το κόκκαλο.

κριτσινια σπάμε?




τροχαίο με τον πιατα (δεν είδες το στοπ ρε μαλάκα?)




χουχου μεγαλώνει τα βυζιά!




Ο Βαραββάς (ιστορική υπερπαραγωγή)




Πηδηχτε με και αφηχτε με



μαστίγωμα




Σκυλάδικο




ριαλιτ σόου



να ζει κανείς η να μην ζει?(βλέπω τούνελ στην άκρη του τούνελ)




λαιστερα




παραγγελιά




το νυχτοκαματο του τρόμου




μια ζωή GAMAY

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Nil desperandum!

Γενικώς περνάμε μια πολύ δύσκολη φάση.
Οι τράπεζες τα βγάζουν δύσκολα πέρα , αφού με παράδειγμα την αδελφή λεμαν μπήκε το (δήθεν) κράτος στο μπουρδέλο να σώσει το γαμήσι.
Γενικώς δεν υπάρχει ρευστό.
Όπως και πριν είπα με τις τράπεζες , το σύστημα είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει χωρίς το λάδι του .
μην πάει αλλού το μυαλό σου.Το λάδι είναι τα φρέσκα ευρώ(κατ άλλους φρέσκα εφραιμ ,όπου και έτσι θα αναφέρονται τα φρέσκα ευρώ).
Η ολη ιστορία ξεκίνησε από το την αύξηση του πετρελαίου λένε.Όχι δεν ήταν μόνο αυτό.
είναι και το κοινό νόμισμα είναι και το μάζεμα των χρημάτων σε συγκεκριμένα χέρια πράγμα όμως που συνέβαινε πολλά χρόνια πριν ίσως και χιλιετίες, τουλάχιστον από τότε που βγήκε το διαολεμένο χρήμα.
Από που παράγεται το χρήμα?
Μέσω ποιου?
Ποιος καθορίζει την διανομή του?
Είναι μόνο κάποιες ερωτήσεις που απασχολούν τον μέσο άνθρωπο, όχι όμως εμένα που είμαι κάτω του μέσου.
Αν σκεφτείς σοβαρά αυτές τις ερωτήσεις δεν θα βγάλεις και άκρη.
Σκεπτόμενοι λοιπόν διάφορα, έρχεται και η ερώτηση .Το χρήμα υπάρχει και λογικά ανακυκλώνεται όμως ο ρόλος των τραπεζών ποίος είναι?
Δεν παίζουν μόνο τον ρόλο του ενδιάμεσου μεταξύ εμάς και του χρήματος μα έχουν και την ευχέρεια να μας δώσουν τα μπλε πρασσινα και μοβ εφραιμ .
Δεν θα μας τα δώσουν απλά. θα μας τα δανείσουν.Ζητώντας στην καλύτερη περίπτωση να τους τα δώσουμε πίσω με εξωφρενικούς όρους.
Άντε και τα πήραμε.
Πρέπει να τα εξοφλήσουμε.
Παίρνοντας λοιπόν κάποια δεδομένα θα πρέπει να συνεχίσουμε.
1.η κοινωνία μας είναι υπερκαταναλωτική. Οπότε κυριαρχεί το αίσθημα της μη πλήρους κάλυψης αναγκών καθ εξακολούθηση
2.οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για τις προϋποθέσεις που πρέπει να διαθέτεις μα θέλουν οπωσδήποτε να πωλήσουν το προϊόν τους
3.οι τιμές των προϊόντων έχουν αυξηθεί τρομακτικά , έτσι αναγκαστικά αφού το εισόδημα είναι δεδομένο και οι τιμές αυξάνονται θα αγοράζεις λιγότερο.
4.Με βάση το 3ο δεδομένο η αγορά και η ζήτηση σε συγκεκριμένα προϊόντα ,αυτά που δεν είναι πρώτης ανάγκης, θα υπάρξει σε πολύ μικρότερο βαθμό και
ο καταναλωτής με το μέσο βασικό εισόδημα δεν θα μπορεί να τα καταναλώσει ,έτσι θα στραφεί στις λύσεις των υποκατάστατων η ακόμα χειρότερα για τις επιχειρήσεις θα την βρίσκει με τα προϊόντα των φτωχών όπως η οικονομία τα καθορίζει.
4. τα επιτόκια μέρα με την μέρα παίρνουν την ανιούσα.
Έτσι ενώ η οικονομία θα πάει κατά διαόλου, οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι θα δανείζονται αλλεπάλληλα για να συντηρηθούν και να ζήσουν ευπρεπώς αντίστοιχα .
Η μπάλα θα πάρει και τις τράπεζες αφού τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα που θα τους χρωστάνε δεν θα έχουν να δώσουν εφραιμ για να εξοφλήσουν τα δάνεια.
Η ώρα όλων αυτών των "θα" έφτασε.
Η οικονομία του μάταιου τούτου κόσμου είναι εκατοντάδες χρόνια στον αυτόματο πιλότο.
Δεν ορίζονται μέτρα έτσι ώστε όλοι να περνάμε καλά ,έχοντας σαν προκάλυμμα αυτήν την παπαρια τον καπιταλισμό , και σαν κυριότερο αποτέλεσμα αυτής της "ελεύθερης" αγοράς
ελάχιστοι να διαχειρίζονται τα εφραιμ χωρίς περιορισμούς , και έχουν τέτοια δύναμη έτσι ώστε να μας την λένε και από πάνω τύπου " μάθε πως δουλεύει η αγορά
και θα τσιμπήσεις και εσύ από την πίτα " ...μόλις μάθεις έχεις ήδη γίνει ένα χρησιμότατο ρομπότ-γρανάζι για την μηχανή που αυτοί έστησαν και τότε που καιρός για την αλλαγή που
έλεγε και ο Παπανδρέου.
Βάζω κάπου εδώ και τον παράγοντα του καθημερινού πιπιλίσματος του μυαλού μας με λογιών -λογιών παπαριες απο τα μέσα μαζικής εξημέρωσης και δένει το γλυκό.
και σιγά σιγά να καταλήξω.
Από κάτω προς τα πάνω παρ το αδερφέ.
Ο άνθρωπος για να κινηθεί θέλει χρήματα (εφραιμ)
η επιχείρηση για να κινηθεί θέλει χρήματα
το κράτος μιας χωράς για να κινηθεί θέλει χρήματα
η ένωση κρατών για να κινηθεί θέλει χρήματα
το μεγάλο κεφάλαιο για να κινηθεί θέλει χρήματα
ολη η γη για να κινηθεί θέλει χρήματα .
που θα τα βρουν όλοι αυτοί?
ας δούμε το σχεδιάγραμμα.




από εμάς.

Μην μας ξενίζει λοιπόν που οι τράπεζες πάνε κατά διαόλου αφού όλο το σύστημα είναι σκατά.Σκατά θα είναι και οι τράπεζες.Και κάτι άλλο ,η νοοτροπία που έχει ο λαός μιας χώρας ακολουθεί όλο το κύκλωμα
Την ίδια νοοτροπία έχει ο υπάλληλος μιας εταιρίας ,ίδια και ο πρωθυπουργός .Οπότε μην περιμένεις αυτός να κάνει κάτι διαφορετικό από ότι θα έκανες εσύ.Άχρηστος εσύ μέσε άνθρωπε ? Άχρηστος και αυτός.
παίρνεις μίζες λειψέ στο μυαλό άνθρωπε? θα πάρει και αυτός.

Το μαύρο χρήμα είναι μια πηγή εσόδων για όλους τους προαναφερόμενους .Άλλοι τα βγάζουν πέρα με πολύ άλλοι με λίγο άλλοι με καθόλου.Μα είναι και αυτό μέρος του λαδώματος της μηχανής .
Ποιοι δεν χρησιμοποιούν και εισπράττουν μαύρο χρήμα? Εφοριακοί , υπουργοί , κόμματα , γιατροί , δημοσιογράφοι , επιχειρήσεις όλων των ειδών, απλοί άνθρωποι, ακόμη και το κράτος
οπότε δεν μπορεί να μην είναι μια συνισταμένη για κάθε αναφορά μας .Άρα είναι και ένα ακόμη αίτιο αυτής της κατάντιας μας.
Μονο το κράτος είναι υπεύθυνο για την διατήρηση σωστών αποστάσεων και μη δημιουργίας κύκλων και τετραγώνων όπως στο σχεδιάγραμμα.Δεν φταίνε αποκλειστικά οι επιχειρήσεις που αισχροκερδούν ,δεν φταίει αποκλειστικά ούτε το μεγάλο κεφάλαιο, μόνο το κράτος είναι υπεύθυνο .
Αν δηλαδή υπήρχαν όροι του παιχνιδιού και δρούσαμε όλοι μέσα σε αυτούς δεν θα υπήρχε και πρόβλημα .
Ποιος είναι αρμόδιος? Το κράτος κύριε.Και το κράτος είναι στα χέρια μας να το γκρεμίσουμε και να το ξαναφτιάξουμε έτσι όπως γουστάρουμε.
Μπουρδέλο οι άνθρωποι? μπουρδέλο το κράτος !και τούμπαλιν